torstai 28. heinäkuuta 2011

Talonkin sokkeli valettu

Puolitoista viikkoa pyörähti taas melkoisen nopeaa. Tässä välissä taloon on ilmestynyt sokkeli, joka on jo valettukin.

Homma on sujunut hienosti ja aikataulussa ollaan. Kelitkin ovat suosineet. Vain yksi välipäivä tuli rankkasateen takia. Myös anturan ja sokkelin välisestä viisteestä oli hieman epäselvyyttä. Kale oli sanonut Staadin miehille, että ei tehdä, mutta minä sen kuitenkin sinne halusin. Tiedä sitten, onko tarpeellinen vai ei. Perustuskuvissa se kuitenkin on ja halusin tässä kohtaa niitä noudattaa. Meni nyt sitten tuntityöksi, mutta aina ei voittaa. Huono homma oli vielä se, että Tampereen Vesi oli taas päättänyt laittaa vedet poikki ilman mitään etukäteisilmoitusta ja miehet seisoivat tontilla tuntikaupalla tekemättä yhtään mitään. Harkitsemme kyllä vakavasti, teemmekö niistä tunneista reklamaation Tampereen Vedelle.

Sokkelin valu oli maanantaina (25.7.) ja pientä hämminkiä oli betoniauton kanssa. Se pumppasi 2-3 minuuttia betonia ja sanoi sitten sopimuksen irti. Vartin ihmettelyn ja sitä seuranneen puolen tunnin odottelun jälkeen saimme kuitenkin toisen pumppuauton tontille, joka toimikin ihan normaalisti ja valu saatiin tehtyä. Staadin miehet raudoittivat valun ilmeisen tehokkaasti ja Kale sanoikin jälkeenpäin, että puolet olisi riittänyt. No kestääpäähän sokkeli isältä pojanpojanpojalle... Yksi pieni puute tosin sokkelissa huomattiin jälkeenpäin. Kukaan ei muistanut väliseiniin jättää reikiä viemäreille ja vesiputkille...No, ne tehdään ensi maanantaina.

Eilen aloitin sitten oman osuuteni rakennushommissa. Tai kantelinhan minä jo valupäivänä rautoja työmiehille ihan aikani kuluksi ja onhan se mukavampi auttaa kuin vain katsella vierestä tumput suorina. Eilen kuitenkin työskentelin ihan ominpäin raksalla ja huomasin heti, että aina sitä kaveria näissä hommissa tarvitsisi. Homma ei ollut paha, mutta kaksi kättä rakennuspuuhissa on vain liian vähän. Monimutkainen työ ei tosiaan ollut kyseessä, asensin vain takalle korvausilmaputkea. Tein sen viemäriputkesta, jonka vein sokkelin ali ja eristin styroksikouruilla varmuuden vuoksi. Eristäminen ei kait olisi mitenkään pakollista, mutta olin lukenut blogia, jossa jollain oli puukiukaan ilmaputkeen kondensoitunut vettä. Yritän nyt vähentää tuota ilmiötä meidän putkessa ja laitoin siis eristeet päälle. Mutta siitä avusta... kun yrittää kahta 2 metrin pituista viemäriputkea saada toisiinsa kiinni ilman, että kumpikaan on siinä vaiheessa vielä kiinni missään, niin meinasi mennä hieman hankalaksi yksin. Onnistui kuitenkin. "Urakka" jäi vielä vähän kesken ja tarkoitus on mennä tekemään se tänään loppuun.

Viikonloppuna on sitten pystystyroksien asennus väliseiniin ja tallin kevytsoraharkkoihin edessä. Isä tulee auttamaan niissä. Maanantaina Staadin miehet tekevät puuttuvat läpiviennit väliseiniin. Todennäköisesti tiistaina tulee Haavisto tekemään täytöt ja sen jälkeen asennan kavereiden kanssa lattiastyroksit ja verkot. Siinä onkin tulevaksi viikoksi jo tapahtumaa kerrakseen.

Loppuun taas kuvia.
Betoniauto 1


Betoniauto 2


Vankilan muuri? :)

Korvausilmaputki á la Riku

Ja ulkopuolelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti