sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Maatyöt valmiit

Maatyöt perustuksia varten valmistuivat perjantaina. Myöhemmin Haaviston porukka tulee tekemään vielä täytöt, kun sokkelit on lattiakorkeudessa. Nyt vain odotellaan ensi viikon puoltaväliä, kun Staadin porukka tulee tekemään anturoita ja siihen päälle sitten sokkelia.

Tontin rajalle oli ikävästi jäänyt 4 puuta liian lähelle tulevaa talon paikkaa. Pari puuta oli ihan kallion reunallakin ja jo sen takia vaarassa kaatua ensimmäisellä kovalla tuulella. Aloituskokouksessa sovimme, että kaadan puut pois, ettei työmiehillekin aiheudu niistä vaaraa. Lainasin Pilvin veljeltä moottorisahan ja kävin tänään työkaverin avustuksella sahaamassa puut nurin. Hyvin onnistui, vaikka aiempaa kokemusta moisesta ei kovin kummoisesti ollutkaan. Isoin puu oli kuitenkin reilut parikymmentä senttiä paksu.

Tilasin Kermiseltä myös mittauskeskuksen ja hän lupasi tuoda sen maanantaina. Jos vaikka saataisiin sähkötkin lähiaikoina tontille. Voi olla, että joudun käydä vuokraamassa aggregaatin Staadin porukalle ensimmäisille päiville. Tilasin myös kaupungin mittauskeskuksesta miehet merkkaamaan talon ja tallin kulmapisteet ja lattioiden korot tontille. Hekin lupasivat tulla maanantaina.

Aika hyvällä mallilla hommat ovat ja talo alkaa siis nousemaan ensi viikolla. Ensimmäiset raksahousut kokivat kovan kohtalon. Eivät kestäneet puidenkaatourakkaa ja olivat revenneet takapuolesta molemmin puolin...tosin itse en sitä huomannut laisinkaan, kun oli niin kuuma. Pilvi sai makeat naurut, kun pääsin kotiin.Rännikaivojen liitosputket törröttävät pystyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti