perjantai 15. heinäkuuta 2011

Anturat valettu

Viikko taas takana. Aika hyvin on päästy alkuun. Saimme kuin saimmekin tarvittavat tarvikkeet tiistaina tontille, myös Formex-muotit olivat ilmestyneet aamuyön tunteina paikalle. Rahtikirjan toimitusajan kohdassa luki vain "kiire". Tiistaina oli hieman sateinen keli, mutta ahkerasti Staadin porukka työskenteli muottien kimpussa. Maanantaina kaupunki oli toimittanut kulmapisteet tontille ja Haaviston miesten pohjat olivat tehty hienosti oikeaan kohtaan.

Keskiviikkona aamupäivästä oli sekä talon että tallin anturamuotit paikoillaan ja raudoitukset tehtynä. Meillä oli tiistain ja keskiviikon välisen yön myös maadoituskuparit anturat muoteissa kiinni. Pelkäsin hieman, että niitä ei aamulla enää löydy, mutta olivat onneksi paikallaan. Tiistaina alkoi sitten show sähkölaitoksen kanssa. Sieltä tuli tieto, että meillä ei mukamas ole liittymissopimusta tehtynä. Olin kuitenkin tehnyt 11.5. liittymissopimuksen tilapäisestä sähköstä työmaalle, joka oli tässä projektin aikana sitten tarkoitus muuttaa pysyväksi. Puhuin puhelimessa sähkölaitoksen edustajan kanssa ja heille ei tämä tilapäinen liittymissopimus yllättäen käynytkään, koska meidän tontille oli laitettu oikea mittauskeskus työmaakeskuksen sijaan. Kysyin, mitä tämä sitten tarkoittaa. Kuulemma sitä, että saamme sähköä ehkä 2-3 viikon kuluttua. Minulla paloi hermot aikalailla kokonaan siinä puhelimessa. 2-3 viikkoa viivettä vain sen takia, että paperin otsikko on "väärä"? Pääsimme suhtkoht kiivaan sananvaihdon jälkeen kuitenkin yhteisymmärrykseen siitä, että pyrimme puolin ja toisin hoitamaan asian mahdollisimman nopeasti kuntoon.

Lopputulos tähän showhun on se, että saamme sähköt (toivottavasti) ensi maanantaina. Tämän tiedon sain vasta nyt perjantaina. Aikaisemmin emme olisi niitä kuuulemma saaneetkaan, koska (yllätys, yllätys) Veralla ei ollutkaan valmiudet sähkönsyöttöön vielä valmiina, vaikka niidenkin piti olla kunnossa jo heinäkuun alussa. Kaikesta sählingistä huolimatta keskiviikkona kuitenkin valettiin molemmat anturat iltapäivän ja illan aikana.

Torstaihin mahtui sitten taas vesishow. Vesimittarinhan piti tulla jo keskiviikkona, mutta saimmekin sen sitten torstaina. Olin itse paikallaaamulla , kun Tampereen Veden asentajat tulivat asentamaan mittaria. Ensimmäinen kommentti: "Voimme me mittarin asentaa, mutta ei noissa runkoputkissa ole vielä pisaraakaan vettä." Mitä!? Eli vesilaitoksellakaan ei ollut valmiudet vielä kunnossa. Mutta tällä kertaa onni potkaisi. Samaan aikaan kuin miehet asensivat meille mittaria, katua pitkin asteli toinen porukka avaamassa kaivon kansia ja vesisulkuja kadun alla. Kyseinen porukka laittoi runkoputkia huuhteluun, jotta epäpuhtaudet poistuvat. Kysyin heiltä, voimmeko (pakko voida) käyttää vettä muuraamiseen. He sanoivat, että heidän puolestaan kyllä, kunhan emme juo sitä missään nimessä ennen ensi viikon alkua. Lupasin, että emme juo. Huh, oli helpotus saada vettä työmiehille ilman säiliön kanssa sähläämistä.

Sähkö oli kuitenkin vielä ongelmana. Ja torstaiaamuna elättelin vielä toiveita, että saisimme sähköt tontille sinä päivänä. Yhdentoista aikaan sain tietää, että ainakaan torstaina emme missään nimessä saisi sähköjä, joten ei muuta kuin raksapakun nokka kohti konevuokraamoa ja aggregaattia hakemaan. Messukylästä ne olivat loppu, mutta Epilästä löytyi. Yhden aikaan olin aggregaatin kanssa tontilla ja Staadin miehet pääsivät muuraushommiin, vihdoinkin. He muurasivatkin ahkerasti ja iltakahdeksalta tallin sokkeli oli muurattu valmiiksi asti. Jälki näyttää minusta hyvältä.

Perjantaina raksalla ei tapahtunut mitään. Vain Lakan rekka kävi tuomassa lastin kiviä tontille ensi viikkoa varten. Staadin porukka oli suunnannut jo viikonlopun viettoon lahden eteläpuolelle.

Ensi viikolla odottelemme siis sähköjä ja talon perustukset alkavat nousta. Hyvässä vauhdissa ollaan. Loppuun vielä kuvia viikon varrelta.


Formex + ammattilaiset = nopeaa


Maadoituskupari anturaraudoituksessa

Tallin antura

Ja talon anturaTallin sokkelin muurausta
Siistiä jälkeä

Rakennukset alkavat hahmottua tontille yhä paremmin.

2 kommenttia:

  1. Paljon olette viikossa saaneet aikaiseksi! Käytiin perjantaina ajelemassa alueella ja teidän työmaa on hyvässä vauhdissa, itse vielä odotellaan rakennuslupaa. Harmillisia nuo byrokratiakuviot, mutta onneksi vesi nyt kulkee ja sähkökin toivottavasti ensi viikolla.

    VastaaPoista
  2. Varsinkin tuo sähkölaitoksen touhu on mielestäni aika naurettavaa. Ja hieman ihmetytti, kun eilen huomasin, että eräällä toisella työmaalla onkin työmaakeskus jo kytkettynä. Minulle kerrotun tiedon mukaan siellä alueella ei pitäisi olla vielä sähköä :) Ilmeisesti tieto aina muuttuu tarvittaessa...

    VastaaPoista