sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Kun on valmista, niin sitten rikotaan...

Otsikko viittaa siihen, miten paljon erilaisia läpivientireikiä meidän taloon on jälkeenpäin tehty. Fiksulla suunnittelulla reiät olisi varmasti voinut jättää jo runkovaiheessa, mutta ainakin meidän tapauksessa ne on tehty nyt jälkeenpäin. Meillähän tekninen tila on talon siiven päädyssä, joten siiven ja kaksikerroksisen osan kantavaan väliseinän on tehty 3 isoa reikää iv-putkille, pari pienempää sähköille ja yksi vielä pienempi vesiputkille. Sähköille saattaa tarvita vielä lisääkin. Ja nyt voin kokemuksesta kertoa, että betoniseinään reiän tekeminen ei ole helppoa... Onneksi iv-putkien läpiviennit jäi Staadin tehtäväksi. Huomenna voisin napata kuvat kyseisistä rei'istä.

Viikon aikana meille on asennettu iv-putket yläkertaan ja edellä mainittun siipeen. Viikonloppuna isäni kanssa siivosimme yläkerran ja laitoimme sinne valun alle askeleristeeksi 10mm solumuovin. Meillä on valuvara niin tiukalla, ettemme voi laittaa yhtään paksumpaa eristettä. Nostimme myös suurimman osan teräsverkoista yläkertaan. Huomenna sähkäreitten ja putkareitten (jos muistin pyytää putkareita) pitäisi tulla laittamaan omat putkensa yläkerran lattialle, jonka jälkeen asennamme verkot siihen päälle. Lattiavalu on tilattu torstaille, kun sää näytti kipuavan plussan puolelle. Timo siivosi tänään tallin ja varaston. Yritetään saada nekin valukuntoon torstaihin mennessä.

Viime viikon aikana (lue itsenäisyyspäivänä) tein myös 4 reikää ontelolaattoihin viemäreitä varten. Se sujuikin aika paljon helpommin kuin tuo seinän poraaminen ja piikkaaminen. Yläkertaan on myös muurattu porrasaukon viereen väliseinäkivet suoraan onteloiden päälle. Olen kuullut, että jos lattiavalu tulee porrasaukon reunaan asti, sen ja ontelolaatan saumaan syntyy myöhemmin tosi suurella todennäköisyydellä halkeama, kun lattiavalu kuivuessaan hieman käpristyy.

Meillä on alakerrassa lattialämmitys päällä, tosin sähköllä. Otimme putkarilta vuokralle laitteen, jolla sähköllä voi väliaikaisesti lämmittää lattialämmityksen vedet. Saadaan laatta kuivamaan. Mielenkiinnolla odotan sitä, kun pääsen siivoamaan alakerran lattian kaikesta pölystä yms. Nyt en ole vielä huomannut yhtään halkeamaa laatassa.

IV-putket yläkerrassa. Eristetty maaviileän takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti