lauantai 17. joulukuuta 2011

7 yötä jouluun

Nyt on yläkerrassakin lattia valettu, kuten myös autotallissa ja tallin kyljessä olevassa varastossa. Kuten aikaisemmista kirjoituksista on käynyt jo ilmi, aikataulu oli hieman optimistisesti laadittu ja nuhakuume ei asioita helpottanut. Homma kuitenkin pysyi jotenkuten kasassa ja ohessa hieman kuvia viikon varrelta. Kävin muuten jättämässä torstai-iltana isännän jäljen autotallin valuun, kun onnistuin tiputtamaan styroksin oviaukosta valetulle lattialle, eikä valu ollut vielä kauhean kuivaa...

Tänään Staadin miehet alkoivat asentamaan höyrynsulkulevyä yläkertaan, jotta joulun ajaksi saataisiin paremmin lämpöä taloon. He eivät moista levyä olleet ennen asentaneet, mutta eiköhän se ohjeistuksen jälkeen onnistu ihan hyvin. Ainakin alku lähti ihan hyvin liikkeelle.


Autotallin pohjat ennen valua. Peräseinällä "boa" eli quattro-putki, jossa tulee  käyttövesi ja lattialämmitysvesi talolta. Eristimme lattiavalun perustusharkosta 50 mm uretaanilevyllä, koska perustusharkossa itsessään ei ole mitään eristettä. Oikealla takana näkyy varaston kulmaa, jossa myös samanlaiset eristeet valun ympärillä. Varaston lattia on 40 cm ylempänä kuin autotallissa. Tallin ja varaston väliinhän tulee joskus aikanaan väliseinä.

Yläkerran putkihässäkkää. Warmia surrasi putkensa kiinni, koska valuvara oli pieni. Samasta syystä pohjalla vain 10mm solumuovi askeläänieristeenä.


Yläkerran vessan ikkuna jätettiin asentamatta, jotta saatiin hyvin betonipumpun letku sisälle. Eikä tarvinnut samalla pelätä ikkunan pilaantumisen puolesta.

Soitto vaan ja kuraa tulee.


Valupäivän iltatunnelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti