sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Piipun kasaamista (ja purkamista?)

Eilen eli lauantaina suuntasin tontille projektina piippu. Janne tuli muuraamaan sen ja itse häärin lähinnä apuna ja seurana. Aamu oli hieno, mutta kylmä, joten pipo ja pitkät kalsarit ei ollut päivän aikana kyllä yhtään liikaa.

Homma eteni vakaasti, vaikkakin hitaasti, koska teimme tarkkaa työtä. Aina siihen saakka, kunnes oli aika asentaa savupelti. Olin oikein varta vasten tilannut savupellin Polar-Metallilta, koska tekevät ne normikokoisiinkin Schiedelin Rondo Plus piippuihin. Meillähän piippu on aika julmetun kokoinen ja siksi savupelti ei tullut paketissa mukana. Jostain syystä savupelti oli kuitenkin millin pari liian pieni piippuun. Päätimme kuitenkin, että Janne siinä hieman ohentaa sisäpiipun liitoskohtia, jotta saamme savupellin paikalleen. Lopulta homma tuntuikin onnistuvan ja eikun pelti paikalleen ja jatkoimme piippua pari harkkoa ylöspäin aina ontelon alle asti. Suoritimme tarkistusmittaukset ja piippu oli hienosti suorassa, joten eikun tyytyväisenä pakkaamaan tavaroita. Janne ehti lähteä ja itsekin olin lähdössä, mutta mietin, mihin laittaisin savupellin osat talteen. No, päätin työntää ne paikalleen, vain huomatakseni, että ne eivät mene paikalleen. Eli pelti ei liukunutkaan piipun sisään. Otti niin paljon päähän, että päätin siirtää tarkemman tutkimisen tälle päivälle.

Tänään sitten tutkin asiaa ja huomasin, että savupelti ei ollut kuitenkaan kestänyt sitä, kun hieman tiukat piipun osat oli laitettu paikalleen. Pellin kehys oli paristakin kohtaa antanut periksi. Huomenna siis soitto Polar-Metallille ja selvittämään asia. Mielestäni tapaus on aika selkeä, koska heidän tuotteensa oli selkeästi liian pieni. Harmittaa vain, että edes yritimme kikkailla sitä paikalleen.

Edessä on siis todennäköisesti piipun purku savupeltiin asti ja uusi savupelti tilalle.

Piipun kyljessä näkyy puhdistusluukku.


Hienoa jälkeä. Piippu on millin tarkasti suorassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti