torstai 15. syyskuuta 2011

Alakerran "harjakaiset" lähestyy

Edellisestä kirjoituksesta on taas vierähtänyt reilu viikko. Tällä välin alakerran seinät ovat vähitellen saavuttaneet lopullisen korkeutensa ja huomenna on illalla edessä viimeinen seinävalu alakerran osalta. Maanantaina tulevat sitten ontelolaatat tontille ja alakerta saa "katon" päänsä päälle. Mitään isompia ongelmia ei ole ollut ja Staadin miehet ovat painaneet pitkää päivää. Oma osuus rakentamisessa tuntuu olevan tällä hetkellä erittäin pieni. Hain kuitenkin sentäs Timon kanssa peräkärryllä parikymmentä kakkosnelosta tukipuiksi, kun ne työmiehiltä pääsivät loppumaan.

Portaan pinnoitusmateriaalia on myös mietitty kovasti parin viimeisen päivän aikana, kun se vaikuttaa jonkin verran alimman askelman valuun. Eli meille tulee Lemminkäisen Elemento -porras, jossa nousua 300 cm ja meillä talossa taasen nousua on 320 cm (alakerran lattiabetonista yläkerran lattiabetoniin), joten meille tehdään paikallavaluna ensimmäinen askelma, jonka päälle Elemento sitten lasketaan. Päätimme, että portaisiin tulee jonkinlainen betonikäsittely eli emme laita puupinnoitetta. Tällä tavalla saamme alimman askelman hieman matalammaksi kuin 20 senttiä, koska alakerran parketti madaltaa askelmaa. Ylimmän askelman kanssa tulee sitten hieman ongelmia korkeuden kanssa, mutta uskon, että siihenkin löytyy toimiva ratkaisu.

Tallin rakentamisesta on myös tarjouskierros menossa. Mielenkiintoista nähdä, miten tarjoukset osuvat alustavaan budjettiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti