keskiviikko 17. elokuuta 2011

Talossamme on lattia

Ainakin betoninen sellainen. Lattiavalu saatiin tehtyä maanantaina aikataulussaan ja sääkin oli suosiollinen eli pilvipouta. Sunnuntaina asuntomessureissun paluun jälkeen teimme loput raudoitukset valmiiksi. Maanantaille jäi irroituskaistan laittaminen ja laatikon tekeminen kurasyöpön paikalle, jolla estettiin lattiavalun meneminen tulevan kurasyöpön kohdalle. Ja tietenkin Warmian asentajat kävivät maanantaina sekä Insteknon kaverit kävivät laittamassa maadoitukset.

Kaikki meni kuin elokuvissa...lähes loppuun asti. Betoni loppui n. 0,2 kuutiota ennen kuin lattia oli kokonaan valmis. Ja ISO miinus Rudukselle. Sieltä ei saatu enää tilattua betonia lisää, vaan myllärit olivat lähteneet kotiin. Yleinen käytäntö pitäisi olla, että betonia on saatavilla, kunnes keskeneräisiltä työmailta tulee tieto, että betonia ei tarvita enempää. Meillä on nyt ikioma pikku uima-allasosasto eteisen nurkassa. Se hoidetaan todennäköisesti esim. Vetonitin 6000 -massalla joskus myöhemmin.

Nyt on kuitenkin yksi iso vaihe talonrakentamisessa takana. Kaikki läpiviennit pitäisi olla paikallaan ja styroksit ja raudoitukset tuli tehtyä huolellisesti. Lattianvalajat kommentoivat, että irroituskaistaa eivät olleet ennen nähneet yhtä siististi laitettuna :) Ja kaivotkin olivat kuulemma loistavasti koroissaan. Iso kiitos Jannelle ja Stefanille avusta vielä kerran.

Koska tämä sivu on haettu googlesta usein hakusanoilla "irroituskaistan asennus", laitan tähän oman vinkkini asennukseen. Ostakaa irroituskaistaksi "teltanpohjaa" eli harmaata solumuovikaistaa. Se tarttuu sekä Lakan, että Lammin kiveen vasaralla naputtelemalla eli naputellaan siitä kaistan yläreunasta koko matkalta (vasara hieman vinossa, kun naputtelee). Ainakin minun ja kaverini kokemuksen mukaan pysyy  hyvin paikallaan, kunnes valu on tehty. Tosin mitään vastuuta tästä vinkistä en ota :)

Nurkkaan laitettiin lisäraudat käpristymisen estämiseksi

Alimmainen porras valetaan paikalla - sen raudoitukset kuvassa

Warmian pojilta asennus käy nopeasti

Lattialämmitys valmis

Lattiavalua

Lattiavalu seuraavana aamuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti