maanantai 16. toukokuuta 2011

Portaita, ikkunoita ja piipunhattuja...

Lähes viikko taas vierähtänyt. Tällä kertaa oli taas hieman negatiiviseen kääntyvä viikko projektin merkeissä. Olimme nimittäin Lakka-kaupan yhteydessä ottaneet pakettiin myös Lemminkäisen Elemento -portaat. Olimme kuitenkin tietoisia, että voimme ne jättää pois, jos löydämme jostain sopivan tekijän paikallavaluportaille. Viime viikolla tuli Lakalta hieman yllättäen tieto, että portaat lähtevät jo nyt tilaukseen. Paikallavaluportaisiin meillä oli aikaisemmin tiedossa eräs "ehkä"-tekijä, joka kuitenkin myös juuri samaan aikaan ilmoitti, että ko. homma ei kiinnostakaan. Yritin sitten vielä vimmatusti löytää toisen tekijän ja löysinkin, mutta tällä kertaa aikataulu vain ei enää antanut periksi. Paikallavaluportaisiin olisi tarvittu suunnitelmat ym., jotta tarkka hinta olisi saatu tietää. Ja koska meidän budjetti on jo nyt tiukoilla, päätimme hieman pitkin hampain luopua porrassuunnitelmista ja ottaa Elementot. Eivät nekään pahan näköiset ole.

Ikkunalistat tulivat myös tarkastukseen ennen lopullista tilausta. Ja muistakaa tarkastaa ne huolella, kanssarakentajat! :) Meidän listaan oli putkahtanut omituisia virheitä, mutta nyt ne on oikaistu ja toivottavasti tuotantopuolikin sitten pysyy mukana. Viime metreillä aloimme myös harkitsemaan auringonsuojaikkunoita ruokailutilan ikkunoihin, jotka ovat isot ikkunat kaakkoon ja lounaaseen. Päätimme ne ottaa, koska toivomme, että ne lisäävät asumismukavuutta estäen kesäisen keskipäivän paahteen tunkeutumisen oleskelutiloihin.

Viimeisenä pikkumurheena on meidän talon Schiedelin piippu. Piippu kuuluu yleensä Lakan pakettiin ja mekin sen siinä otimme. Mutta halusimme takkavalmistajan suosituksen mukaan taloomme 250 millisen, joka on erikoistilauskoko Schiedeliltä ja siihen ei kuulu mukaan savupeltiä, eikä hattupeltiä yms. Normaalikokoisessa piipussa nuo tulevat mukana. Ilmoitin tästä jo kauppaa tehdessä ja meidän näkökulmasta katsoimme, että Lakka nuo osat tilaa Schiedeliltä, koska se on normaali tapa, että ne tulevat toimituksessa. Nyt Lakka haluaa purkaa kaupan piipun osalta, jos vaadimme noita lisäosia siihen mukaan samaan hintaan. No, huomenna selvitämme asiaa lisää. Isosta asiasta rahallisesti ei ole kyse, enemmänkin periaatteesta ja siitä, mitä meidän mielestä on sovittu.

Tänään tutustuin tontilla käydessäni meidän naapuriin. Kyy lekotteli tontin rajan tuntumassa ja otti aurinkoa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti