torstai 7. huhtikuuta 2011

Joku on unohtanut öljytä rattaat...

...kun tuntuu, että hommat ei tällä hetkellä oikein suju. Saimme talvella Tampereen kaupungilta tiedon, että vuokrasopimus tulee voimaan, kun sen allekirjoittaa. Vuokrasopimus on taas edellytyksenä kiinnitysten hakemiselle ja kiinnitykset edellytyksenä pankkilainalle. Olemme lykänneet vuokrasopimuksen allekirjoittamista, koska on melko turhaa maksaa vuokraa tontista, jolle ei vielä edes pääse. Nyt sitten saimmekin tiedon, että kyllä vuokrasopimuksen voi laittaa alkamaan siitä päivästä, kun haluaa (kuitenkin aina kuun alusta). Näin ollen olisimme voineet hakea jo kiinnityksetkin sekä tehdä lainasopimuksen pankin kanssa ja hyödyntää näin ollen matala kiinteä korko. Nyt voi olla, että häviämme turhaan rahaa koronnousussa...vain Tampereen kaupungin huonon tiedottamisen takia. Kyllä ottaa päähän.

Rakennuslupahakemus on myös vaiheessa. Tontillemme piti tehdä pintavaaitus nyt kevään alkaessa, mutta tontti olikin melkoisesti myllätty kaupungin kunnallistekniikka- ja tietöiden takia. Nyt tilasimme pintavaaituskartan kaupungilta. Ja tämänkin olisi voinut tehdä jo viikkoja sitten, kun olisi tiennyt...

Muutama kuva tulevalta tontiltamme. Piirsin karkeasti tontin rajoja kuviin. Rapakivenkadun, joka on siis meidän tuleva kotikatu, päässä on kallio ihan pinnassa. Kait ihan positiivista, kun ei talo ainakaan vajoa, mutta saattaa tuoda lisäkuluja pohjatöihin.

Suurinpiirtein itään päin otettu kuva

Ja länteen...

Rapakivikadun päästä etelään...

Kalliota Rapakivikadun pohjoispäässä

Sama paikka toisesta suunnasta

3 kommenttia:

  1. Hyvä tietää tuo vuokrasopimusasia! Pintavaaituskartta on meilläkin tilauksessa kaupungilta. Voisin kyllä vaikka vannoa, että tiedotustilaisuudessa meille kerrottin ettei kaupunki enää toimita niitä... Parempi tietysti näin, mutta tiedottamisessa olisi kenties parantamisen varaa.

    VastaaPoista
  2. Kyllä olisi. Me ainakin tosiaan jäimme tuohon uskoon siitä vuokrasopimusasiasta, mitä kirjoitinkin. Plus, että aika moni oli varmasti epätietoinen maalämpökuvioista infotilaisuuden jälkeen, kun siellä niin kovasti siitä empivät. Itse tarkistin asian myöhemmin kaupungin joltain insinööriltä ja maalämpö pitäisi olla ok...toivottavasti edes se pitää :).

    VastaaPoista
  3. Ja vielä tarkennuksena, että vuokrasopimuksen voi sopia alkamaan aina kuun alusta eli esim 1.5. tai 1.6.

    VastaaPoista