lauantai 27. marraskuuta 2010

Mistä aloittaisi...

Enää tarvitsisi vain tietää, mistä aloittaisi. Ilmeisesti kysymykseen, puu- vai kivitalo, olisi hyvä saada vastaus melko aikaisessa vaiheessa. Onneksemme siskoni ja hänen miehensä ovat myös keskellä rakennusprojektia, joten sieltä saamme paljon arvokasta tietoa, miten edetä. Myös pari työkaveria rakentaa parhaillaan taloa, joten heiltäkin saamme arvokasta tietoa. Olemme pari kertaa jo käyneetkin vilkaisemassa heistä toisen keskeneräistä Lammi-taloa.

Kävimme jo yhdessä suunnittelutoimistossa tutustumassa, kun siellä oli avoimet ovet. Nyt pitää vain saada vertailuhintoja suunnittelupalveluille. Olen kuullut työkaveriltani hyvää palautetta Lehtovaarasta, joka edustaa Lakkakivitaloja sekä Kodikas-taloja. Sinne suuntaamme seuraavaksi.

Paperilla on jo ahkerasti pyöritelty erilaisia pohjavaihtoehtoja. Eri talovalmistajien valmispakettejakin on katseltu. Niistä mikään ei ole vielä sopinut mielestämme meidän tontillemme. Haluamme isot ikkunat ja paljon valoa. Kaavahan määrää Hirvikallion alueella kaksikerroksisen talon, joten sitä ei tarvitse miettiä. Lukuisien paperille piirrettyjen versioiden jälkeen olemme päätymässä alakertaan, jossa on keittiön, ruokailutilan ja olohuoneen muodostama isohko "asuinosa". Taidamme hylätä ajatuksen takkahuoneesta, koska tila ei vain riitä. Lisäksi alhaalla olisi ehkä saunatilat ja kodinhoitohuone sekä tietenkin wc. Olohuoneen, keittiön ja ruokailutilan kompleksia on pyöritelty joka suuntaan ja portaikon paikkaa on mietitty...saa nähdä, mikä on sitten lopullinen versio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti