torstai 4. marraskuuta 2010

"Lottovoitto"

Olin kaupassa maitohyllyllä, kun kuulin, että puhelimeeni saapui tekstiviesti. Mielessäni oli kirkkaana, että samana päivänä arvottiin Tampereen kaupungin tontit hakijoiden kesken. Nostelin maitopurkit yksitellen kärryyn ja siirryin hieman rauhallisempaan paikkaan vakuumipakattujen kalojen luokse. Kaivoin puhelimen taskustani ja avasin viestit. Viesti numerosta 13132:"Tampere arpoi omakotitontit 4.11.2010. Arvonnassa teille osui tontti 7/6176/Kaukajärvi. Päätös arvonnan tuloksesta lähetetään kaikille hakijoille." Luin sen pari kolme kertaa.

Ensimmäinen tunne oli jotain onnen ja kauhistuksen sekoitusta. Uskomattoman hienoa saada tontti ja uskomattoman kauheaa tajuta, miten paljon tekemistä olisi edessä. Seuraavaksi yritin näkömuistin sopukoista hakea tietoa, mikä tontti oli kyseessä. Pienoinen toive nousi mieleen, että kyseessä saattaisi olla joku alkupään toiveista. Laitoin puhelimen taskuun ja jatkoin kauppakäynnin loppuun. Ihme oli, että sain kaikki ostokset tehtyä.

Kotiin ajaessani mietin, mitä sanon vaimolle. Ajattelin kertoa totuuden heti, koska se olisi vastakohtaa uskomattomampaa. Niinpä totesin vaimolle kotiin päästyäni, että saimme tontin arvonnasta. Hän tietenkin ensin väitti, että huijaan, mutta vakuutin puhuvani totta. Kävelinkin samantien koneelle katsomaan, mikä tontti meille osui. Ja jotta unelman toteutus saisi parhaan mahdollisen alun...meille osui meidän ykkösvaihtoehto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti